Навръх празника на Българската армия, премиерът Бойко Борисов посети учебен център „Црънча“, където присъства на демонстрации на военните командоси. 

„Все пак „Калашников“ ние го произвеждаме. Ако го спрем, ще останат заводите по Карлово без работа и ще трябва да ги затворим. А „Калашников“ не е лош автомат“, коментира Борисов.

Нов комплекс ще се строи във военната база в Црънча, стана ясно при посрещането на Борисов. На 15 май ще бъде първата копка на бъдещата „казарма“, а парите за него са шест милиона, това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на днешното си посещение в пазарджишкото село.

Нов дрон, който лети на височина до 5000 м. бе представен на министър председателя от генерал-майор Явор Матеев, уредът е създаден за да служи за военни цели и отговаря на всички съвременни изисквания.

Премиерът поздрави личния състав с Деня на храбростта и пожела нови успехи на всички храбри българия, като подчерта, че храбри са и тези, които са спазвали карантината.

Махнахме КПП-тата, за да пътуват спокойно хората и да не пречим на туризма. Но нищо не е преминало и нищо не се знае, тепърва ще решаваме как да се справяме.

Днес е бил отбелязан рекорд по брой на починали в Европа. Всяко разхлабване е резултат от дълго работене със специалистите, то не е моя прищявка. Правим това заради бизнеса, самите собственици на предприятия трябва да приемат като задължение спазването на мерките.

Това, че позволихме да спортуват, означава, че трябва да има ред и дисциплина. Нищо от това, което сме разхлабили няма да донесе пари в бюджета. – заяви Бойко Борисов.

„Днес е и Ден на храбростта. Храбри бяха лекарите, пожарникарите, полицаите, социалните работници, всички, които работят и за съжаление още дълго ще работят на първа линия“, изтъкна още министър-председателят.

„Празник е днес, радваме му се, но не е преминала заразата“, отбеляза Борисов.  Премиерът напомни колко е важно да бъдем дисциплинирани като общество, да спазваме дистанция и същевременно да работи бизнесът. „Трябва да свикнем да живеем с това. Нищо не сме разхлабили, което да промени рамката на карантината“.

„Нашите специални части имат най-доброто, което може да се желае“, заяви още премиерът Бойко Борисов пред журналисти. Министър-председателят напомни, че са осигурени 6 млн. лв., с които до края на годината да бъде построен нов комплекс в района, така че там да могат да бъдат провеждани съвместни учения с най-елитните формирования от САЩ, Великобритания, Франция и от други партньорски страни. Премиерът Борисов изтъкна, че българските сили за специални операции за изключително подготвени. За тренировките им ще бъдат осигурени и допълнително патрони. Разполагат и със специална система с дрон, чиито пилоти са преминали обучение в САЩ.