Отделението по анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ-Пазарджик отново приема пациенти. Извършена е крайна дезинфекция на всички помещения в отделението.Ще продължи извършването и на всекидневна дезинфекция.

Двамата болни от отделението, за които са потвърдени положителни проби за Ковид-19 са изолирани в отделни стаи. Те ще бъдат преместени в Ковид реанимацията към Инфекциозно отделение. 43-годишен мъж от Пазарджик, който е приет в тежко състояние на 14 април, се е наложило да бъде опериран два пъти заради чревна непроходимост. Първата му проба за COVID-19 , която е направена преди първата операция е отрицателна. След втората операция е тестван отново и получената проба е положителна.

Другата положителна проба в интензивното отделение е на 79-годишен мъж от с.Момина клисура.Той е приет на 25 април с урологични проблеми. Не е интубиран. Състоянието му е задоволително.

86-годишен мъж от град Батак, който е бил пациент на Първо вътрешно отделение също ще бъде преместен в Ковид сектора на Инфекциозно отделение.

53-годишен мъж от град Пазарджик и 61-годишна жена от град Ветрен, които са били пациенти във Второ вътрешно отделение, са преместени в ковид отделението на болница Хигия.