Истинска война с писма е в началото на разгара си, но в социалните мрежи. Върналият се в общината, но като заместник – кмет на Стрелча – Стойно Чачов, пространно разясни кой стои в основата на отстраняването му, а също така и на новия сигнал изпратен срещу него в Прокуратурата.

Уважаеми жители на община Стрелча!
Искам да изкажа пред вас своето възмущение от случващото се на територията на нашата прекрасна община!
Едни „хора“ внесоха подписка до главният прокурор г-н Гешев и до премиера на РБ г-н Бойко Борисов срещу мен и ВрИД кмета на Община Стрелча г-жа Неделка Фингарова!
Не искам да им споменавам имената, защото е под достойнството ми да го правя!
Сами може да разберете,кои са те от информацията в медиите!
До сега не съм си позволявал да коментирам каквито и да е СПЕКУЛАЦИИ и ИНТРИГИ разигравали се в община Стрелча по мой адрес, но мисля, че това е момента да бъдете информирани какво се случва!
Моля, всички разумни съграждани да си отговорят на няколко въпроса.

1.За какво е този цирк?

2.Кои са „хората“които стоят зад всичко това?

3.Какво целят въпросните „сигналаджии“?

4.Не са ли същите тези хора, които само преди наколко месеца бяха кандидати за кмет и Общински съветници?

5.Не бяха ли същите тези, на които вие чрез своя глас показахте по категоричен начин, че НЕ ги искате под никаква форма в ръководството на общината?

6.Не са ли пак те, които през последните поне 20г. се въртят покрай общината, да заемат каквито и да е постове и ви обръщат внимание на четири години само по веднъж- /да гласувате за тях/?

7.Не са ли те същите, които ходят в различните иституции да пускат сигнали срещу кмета, а след това да ви обясняват, че кмета е разследван?

8.Не са ли те, които искат да РАЗГРАБЯТ нащата Община, имайки апетити за Градската Минерална Баня, Банчето и Градският минерален плаж?
А вие, не искате ли да ги вземете на концесия?


9.Не са ли те, на които в продължение на няколко мандата, никой Кмет не успя да им угоди?
А, всеки подкрепен от тях кмет, пак те самите след известно време започват да се опитват да го свалят, защото НЕ им е ИЗГОДЕН!?

10.Кои са тези хора?
Мисля,че цялата общественост до болка ги познава!

Уважаеми съграждани!
Остносно всички обвинения,/разбира се след сигнали подавани от едни и същи лица/, които се сипят по мой адрес искам да ви кажа следното!

В момента се извършват проверки и аз нямам право да коментирам. Момента в който приключат, ще поискам да се осветлят техните имена и ще ги подведа под съдебна отговортост за набеждаване и клевета!

Бих искал да изкажа за пореден път своето възмущение от случващото се срещу мен, пак от тези няколко човека, които буквално се подиграват с всички онези 1307 жители,които ми гласувахте своето доверие избирайки ме за кмет!

Ако чрез моето отстраняване, съм навредил на някой, то е на самият мен! Не съм навредил ни най-малко на Община Стрелча, както се опитват да ви заблуждават някой „фигури“ в нашият град!
Искам да кажа на всички наши съграждани, че аз съм тук и не съм избягал!

Защото съм отговорен човек с морал, който не позволява да предприема друго действие освен това, да изпълня своя дълг към всички вас!

Винаги съм работил и ще продължа да работя в името на това, община Стрелча да бъде едно по добро място за живеене!
А всички вие, си направете за сами изводите…

Дали искате начело на община Стрелча да има ръководство, което мисли за всички вас, да живее с вашите проблеми и мечти?
Или искате да допуснете едни „хора“, които цял живот се въртят покрай „Съвета“, както Стрелчани наричат Общитата и да си прокарат своите интереси, РАЗГРАБВАЙКИ и това, което носи и малкото приходи, с цел лично облагодетелстване?!

С уважение:
Стойно Чачов
зам.-кмет на община Стрелча

В отговор на това обръщение, неговите опоненти отвърнаха също със залп от въпроси:

Уважаеми съграждани,

Заместник-кметът, с който се обзаведохме в последните дни, е написал изявление по повод гражданското недоволство, в което наред с правописните, стилистични и пунктуационни грешки допуска редица логически противоречия. Освен това се опита да заблуди жителите на община Стрелча относно изнесените факти за неговите закононарушения. В стила на заместник-кмета, ще му отговорим също с въпроси:

1. Заместник-кметът в началото на емоционалното си изявление казва, че за имената на „хората”, подписали писмата до главния прокурор и премиера, населението може да се информира от медиите, а по-нататък обяснява, че след края на разследванията на зулумите му, ще осветли имената на „сигналаджиите”. Е как, питаме се ние, хем се знаят имената, хем ще се осветляват? За сведение на Чачов, хората без кавички, които не са си затваряли очите пред елементарните му далавери, никога не са крили имената си и винаги са заставали зад думите и действията си. Включително и на сесиите на Общинския съвет. От сесиите бягаше кметът Чачов, месеци наред се криеше от страх, че трябва да отговоря на въпросите на същите „хора”.

2. Може ли Чачов да обясни, какво има предвид, като слага думата „хора” в кавички?

3. Обвинени сме, че се въртим покрай общината за да получим някакви постове. Никой от нас никога не е бил облагодетелстван с каквото и да е. Не на наши роднини са раздадени общински „службички”. Никой от нас няма никакви договорни отношения с общината, и често работим за обществото без заплащане. А не е ли Чачов този, които поиска от Административния съд – Пазарджик да спре предварителното изпълнение на решението на ОИК – Стрелча, и да се върне на работа за да си взима заплатата? Да го ожали човек.

4. Чачов, след като ни „осветли”, щял и да ни съди за набеждаване и клевета. Кое според него е клевета? Данните с конкретните номера на досъдебни производства и съдебни дела? В същото време борецът срещу клеветата разпространява информация, че ние сме тези „които искат да РАЗГРАБЯТ нащата Община, имайки апетити за Градската Минерална Баня, Банчето и Градският минерален плаж”. Какви са доказателствата на тъй наречения заместник-кмет за намеренията ни да разграбим „наЩата община”, не става ясно. Не е ли това истинската клевета, за която Чачов може да бъде съден? И не ли редно, ако разполага с такива данни, да ги предостави на компетентните органи?

5. Обещания за „осветляване” сме чували и друг път. Това бяха основните оправдания след безумията, сътворени от Чачов около ремонта на детската градина. И тогава ни е обещавал, че ще посочи конкретни имена, а май освен неговото, друго няма. Чачов, защо не изпълниш това обещание?

6. Уважаеми съграждани, за съжаление Чачов и до ден днешен не е разбрал, че за да си кмет, трябва да можеш да носиш отговорност, а общината не е бащиния. Да сигнализираш за нередности институциите, когато кметът бяга от отговорност, не е клевета, а израз на гражданска позиция и е в полза на обществото. Ти различно ли мислиш?

Бихме поканили Чачов на публичен диспут след края на извънредното положение, но сме абсолютно сигурни, че той и този път няма да има смелостта и доблестта да се изправи „Очи в очи”. Не веднъж е бягал от директни срещи, както с общинския съвет, така и с опонентите му в предизборната надпревара и с притеснените майки, които излъга най-безсрамно.

Да дава медийни изявления е силната му страна, но този път е СЛАБО, МНОГО СЛАБО, Чачов. Няма го партийния лидер, няма я и лакейската медия, а както виждаме, липсва и редакторът на текста. Няма ли някой поне малко грамотен около теб?

Осветлените:

Ангел Шопов /П/

Иван Радев /П/

Ильо Ильов /П/