Кметът на община Ракитово Костадин Холянов се срещна с Министър-председателя Бойко Борисов. На срещата с премиера са присъствали и министрите на финансите и на културата Владислав Горанов и Боил Банов, както и вицепремиерът Томислав Дончев. Поводът за разговора е настояването на г-н Холянов за отпускане на целеви средства за стимулиране на икономическото, културно и туристическо развитие на малките общини в условията на пандемия, когато дребния и средния бизнес са изправени пред фалит и в които безработицата е висока.

          Премиерът и министрите са поели ангажимент след стабилизиране на обстановката в страната да насочат вниманието си към подкрепа на жителите на община Ракитово и са обещали да съдействат на местната власт за решаване на съществуващите проблеми.

Г-н Борисов е поздравил кмета на община Ракитово Костадин Холянов, че към момента общината добре се справя със ситуацията на пандемия с коронавирус. Досега в Ракитово, Костандово и Дорково няма нито един заразен с опасния вирус. Това сподели кметът на родопската община Костадин Холянов, който е уверил Премиера в доброто сътрудничество между местната власт в Ракитово и правителството.

В действителност след обявяване на извънредното положение у нас заради разпространението на КОВИД-19, община Ракитово ангажира 3 медицински сестри от затворените училища и детски градини, които ежедневно с полицейски служители обикалят карантинираните граждани с превантивна цел и за да следят дали се спазват мерките.

Обиколки по къщите в ромските махали правят и двама здравни медиатори, които установяват семействата в риск и семействата, които са на прага на бедността.