Медицинска сестра е с потвърдена положителна проба за COVID-19, съобщават от РЗИ.

Жената е 57-годишна, медицинска сестра от ОАИЛ към МБАЛ-Пазарджик АД. Изследването е направено от Националната референтна лаборатория в София.

Новината бе съобщена на редовния брифинг на НОЩ.

От общо 1611 проби за COVID-19, изследвани през изминалото денонощие, 31 са дали положителен резултат. Това съобщиха от Националния оперативен щаб. 2100 е общият брой на случаите на новия коронавирус, регистрирани в България.

Излекуваните лица са 521. Случаите на коронавирусна инфекция, констатирани през последните 24 часа /общо 31/, са разпределени по области, както следва:

Габрово – 1; Кюстендил – 1; Монтана – 1; Пазарджик – 1; Плевен – 4; Пловдив – 2; Сливен – 3; София – 12; Ямбол – 6.В лечебни заведения, с доказан COVID-19, се намират 365 пациенти, от които в интензивни отделения и клиники са настанени 51.

Лицата-медицински персонал у нас, при които е констатиран новият коронавирус, към момента са 228. Новите случаи са 3, като 2 от тях са установени в Плевен, а 1 в Пазарджик. Починалите лица, при които е потвърден COVID-19, са 99. В Монтана е починал мъж на 79 г. от дома за стари хора в гр. Кула.

В болница „Света Анна“ е починала жена на 75 г., която е имала COVID-пневмония. В УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е починал 87-годишен мъж. Пациентът е страдал от множество сърдечни заболявания и злокачествено заболяване.Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.