ДО

БОРИС ХАДЖИЙСКИ

ДИРЕКТОР НА РИМ

ДО

ЛЕОН  БАБАЧЕВ

ДИРЕКТОР НА ХГ „СТАНИСЛАВ ДОСПЕВСКИ”

Уважаеми господа,

Уважаеми музейни работници,

За мен е чест да Ви поздравя по повод Международния ден на музеите, в който отбелязват професионалния си празник хората, посветили се на каузата да работят за опазване на културното ни наследство.

В този ден обикновено културната програма на града ни е много богата и е съсредоточена в залите на Регионален исторически музей и Художествена галерия „Станислав Доспевски”, които до късна нощ посрещат посетители.

Сега обстоятелствата са по-различни, но въпреки това, ние  знаем, че в двата ни големи културни института пулсира енергията на много вещи специалисти, насочили усилията си към изучаването, съхраняването, опазването и популяризирането на богатата ни история и култура. Хора, които с усета на познаващите тънкостите на професията, успяват да ни преведат от миналото към настоящето и търсейки възможностите на новите интерактивни технологии, да зададат и новите тенденции в представянето на културния продукт. 

Високо оценявам усилията на всички Вас да посрещате професионалните  предизвикателства  и огромното Ви чувство на отговорност пред младите хора, които с удоволствие работят в средата, която им предоставяте, запознавайки ги с художественото и историческо наследство.

Бъдете здрави и упорити, всеотдайни и неспиращи по пътя на професионалното развитие и усъвършенстване!

Честит празник!                                                             

КМЕТ НА ОБЩИНА ПАЗАРДЖИК:

                                          ТОДОР ПОПОВ