Днес, в деня на Светите равноапостоли Константин и Елена, когато камбаните огласят Празника на град Пазарджик, сме поставени и пред голямо предизвикателство. Изправени сме пред необходимостта да преодоляваме изключително важни последствия за нас, за децата ни, за семействата ни, за града и общностите, в които живеем и работим.

Скъпи съграждани,

Красивият ни дълголетен град, отстоявал не една трудност през годините, гордо изправен на брега на Марица, отново ще устои. 

И това ще е благодарение на хората, които живеят тук.

Жителите на Пазарджик са отговорни и дисциплинирани.  Те са силни и горди! Те носят памет за достойни и борбени българи, като онези първи търговци, заселили се на брега на реката с надежда за по-добър живот. Като нашите първи интелектуалци, запалили огъня на просвещението и отстоявали националните ни ценности и свободи, като творците ни, записани със златни букви в националното духовно богатство на България.

Затова, няма как днес отново да не погледнем с оптимизъм в бъдещето.

Сигурен съм, че доброто предстои, че с доброта и съпричастност ще си върнем това, което ни прави щастливи – здрав, пълноценен, изпълнен с усмивки живот!

Да ни закрилят Светите равноапостоли Елена и Константин!

Честит празник, Пазарджик!

КМЕТ НА ОБЩИНА ПАЗАРДЖИК:

                                 ТОДОР ПОПОВ