Вашият балкон може да е идеално, забавно, уютно място за работа и отдих сред зеленина на фона на блестящ залез.

Времето вече позволява да прекарате там почти целия ден. А свободното ви време може да се превърне в заето, но с правене на планове за разкрасяване на това пространство, което твърде малко хора ползват по предназначение.

Проявете творчество, тъй като това може да е вашият индивидуален балкон, който побира фантастични идеи и предмети.

Декорирането на балкона няма да ви отнеме много време и средства, в действителност повечето от нас са превърнали балконите си във вехтошарник.

Ето как да превърнете вашия балкон в приятна обител.

# 1 Проучете своя балкон: Балконът ви е твърде малък? Каква е формата на вашия балкон? Измерете размера на терасата, а след това изберете подходящата подова настилка и стенно покритие. Не пропускайте да проверите и размера на покритото пространство на вашия балкон, ако е нужно планувайте и закупуване на тента или чадър, ако планирате да го обновите.

В случай, че балконът ви е твърде малък, помислете как да го освободите от излишните вещи и не само визуално да го направите по-голям. Например като изнесете масичката за отдих извън перилата. Това може да стане с помощта на рамка, върху която да монтирате плот.

Така ще имате място да поставите чашите или книгата без масата да заема вътрешно пространство на балкона.

# 2 Размислете над стила си на балкон: Направете списък на всички идеи които предполагате, че ще ви помогнат да преобразите балкона си. Обърнете се към множество онлайн уебсайтове, за да разгледате може да видите и нещо, което не ви е хрумвало, а е подходящо за вас. Основно въз основа на избраната тема, ще можете да изберете обзавеждане, оборудване, цветя и различни предмети, които да бъдат позиционирани на балкона.