17 от изследваните през последните 24 часа 1557 проби са с положителен резултат. Това съобщи днес секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов. Общият брой на лабораторно потвърдените случаи на коронавирусна инфекция у нас е 2460. Излекуваните лица са вече 912.

Констатираните през изминалото денонощие случаи на новия коронавирус /общо 17/, са разпределени по области, както следва: Пазарджик – 2; София – 11; Шумен – 3; Ямбол – 1.

РЗИ Пазарджик съобщи също за две потвърдени положителни проби за COVID-19.

Пробите са на жени от град Пазарджик. Едната жена е на 6о г., приета във Второ вътрешно отделение на „МБАЛ-Пазарджик“ АД, която вече е хоспитализирана в Инфекциозното отделение на лечебното заведение. Другата жена е на 63 г. постъпила за лечение в МБАЛ „Св. Георги“ гр. Пловдив.  Състоянието им към момента е задоволително.

217 са пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения. От тях 22-ма се намират в интензивни структури.

От общия брой на потвърдените през изминалото денонощие случаи един е установен при медицинска сестра в Ямбол.

133 са починалите лица, при които е констатиран новият коронавирус. В Пловдив е починала 70-годишна жена, която е имала язва на дванадесетопръстника. В Сливен е починала жена на 74 г. с диабет. В УМБАЛ „Александровска“ е починала 73-годишна жена. Пациентката е страдала от онкологично заболяване.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.