Думи на благодарност се чуват от всеки дом в Пещера до когото е достигнал трикратно хранителния пакет от Биовет АД.

През тази и следващата седмица жителите на общинския център и прилежащите към него села Капитан Димитриево и Радилово ще получат третия транш от помощи, предназначени за най-възрастните и уязвими хора по време на епидемията от коронавирус.

Още вчера са били разпределени пакетите за Капитан Димитриево, а днес са доставени част от хранителните пакети в Радилово, разказа социалната работничка Маргарита Радева.

Тя участва в кампанията от самото ѝ начало – 9 април. Стотици хора ежедневно ни изказват своята огромна благодарност за това добро дело, много от тях искат лично да предадем посланията им, а те са толкова много, добавя младата жена.

В днешния ден екипът ни се срещна с жители на ул. „Опълченска“ и „Христо Ботев“ в Пещера. Даренията бяха много навременни и с качествени продукти, единодушни са хората. „За диабетиците също е помислено, в новия ми пакет бисквитите са предназначени за хора като мен с това заболяване“, подчерта жителка на Пещера.

На практика социалните работници и доброволците отново ще обходят 4 500 адреса в общината, а предварително заделения бюджет от 250 000 лв. е изчерпан и в края на кампанията от Биовет АД очакват общият разход да надхвърли 300 000 лв.

„За нас е важно да помогнем на хората и наистина да им дадем това, от което в момента се нуждаят. Ще изразходваме толкова средства, колкото е нужно, за да предоставим и третия хранителен пакет на всички правоимащи“ . – подчерта изпълнителният директор Ангел Желязков.

„Предайте благодарностите ни към ръководството на фирмата и най-вече към семейство Домусчиеви, благодарим им от все сърце. Това, което направи Биовет в този труден момент беше блестящо. Думите ми са малко, за да кажа колко много ми помогнаха тези пакети. Когато пенсията ти трябва да се разпредели между сметките за ток, вода и лекарства, за сам човек храната е направо огромна помощ. “ – разказа жена от родопския град.

Това е третият последен транш от хранителните помощи, които предприятието осигури през последните два месеца. Всеки от хранителните пакети имаше различно съдържание, в новия потребителите ще открият – кори за баница, масло, олио, сирене, макарони, топено сирене, маслини, консерва „Русенско варено“, консерва „Гъши пастет“, бисквити (като за диабетно болните те са специални, съобразени със заболяването), предпазна маска и витамин С.

„Трябва да кажем на тези, които смятат, че помощта е малка, че тя е огромна. С години никой не ни е търсил, за да ни направи добро. Беше неочаквано добро, а аз го приемам с благодарност. Никой не е дошъл да ми иска аз да направя нещо за Биовет или за общината в замяна. Грехота е, когато някой иска да те зарадва, иска да те подкрепи – да го обиждаш, като казваш – „Е, какво толкова са ви дали? Колко сте лесни пенсионерите!“ Не, опасността като че отмина и всички забравихме колко ни беше страх от болестта в началото.

Но най-хубавото беше това, че тази болест ни сплоти. Направи ни по-добри, направи ни по-човечни. Искам да пожелая на ръководството на Биовет, на работниците, на собствениците – това да не се забравя! На добротата се отвръща с доброта, на човечността с човечност! Да са здрави и да им върви работата, да печелят и да продължат да бъдат опора на града. Предприятието е важно за младите да имат работа, да им дават хубави заплати и всички заедно да сме добре!“

Има и много благодарствени писма, ето едно от тях.