„Нека видят българите как в скалата се прави път, като пчелички работят строителите. Много голям напредък са постигнали. Това, което съм поел като ангажимент към Севера и Северозапада, се работи на пълни обороти. Да сме живи и здрави догодина ще е готово“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който инспектира напредъка по изграждането на автомагистрала „Хемус“ от Боаза до пътен възел Плевен. Премиерът Борисов посочи, че активно продължава строителството на важни за страната инфраструктурни обекти като пътя Ботевград-Мездра.

По време на огледа с премиера Борисов бяха министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

В инспектираното от премиера трасе на „Хемус“ работи екип от над 50 археолози, разкрили ценни артефакти. Специалистите изтъкнаха значимостта на откритото селище, в което са намерили различни видове преработвателни пещи – на 1100 и на 1700 години. „Благодаря, че действате толкова активно, а после всичко това ще го покажем в музеите“, обърна се премиерът Борисов съм археолозите.

Заместник-министър Нанков посочи, че над 4000 души работят на трасетата на „Хемус“. Цялостното доизграждане на автомагистралата до 2024 г. е основен приоритет в Управленската програма на правителството, тъй като бъдещето на Северна България и модернизирането на региона е свързано именно със строителството на „Хемус“, което ще осигури бърза и безопасна пътна комуникация между София и Варна.

Днес, на рождения си ден Бойко Борисов разказа и кога се е напил за първи път. А дотогава никога не бил пил алкохол. Те го поканили и той се съгласил. „Пия, пия виното, то като лимонада. Не усещам нищо. Чакам да съм се напил, не съм. Викам сипи още. Сипват, а аз – жаден. И отивам да си просна кимоното в банята. Прехвърлих го на една тел и гледам огледалото идва към мен. Едва излязох. Лягам си и изведнъж като ми се завъртя всичко живо и като започнах да повръщам. Отрових се. От тогава никога не съм бил пиян“, обясни премиерът. На въпрос от журналисти сега кой го е обвинил, че е пиян, Бойко Борисов отговори: „ми, некви идиоти“. Той добави, че компрометиращото аудио се е появило заради страх у опонентите му. „Понеже правим много добри неща, трябваше нещо гадно да се измисли. Сега и техниката напредна. Важно е да не се разфокусираме“, каза в заключение Борисов.

Зa тoвa, чe някoй ce oпитвa дa клaти държaвaтa Бoриcoв кaзa: „кaтo нaближaт избoри зaпoчвaт eдин и cъщи рaбoти“.

Припoмнямe, чe вчeрa прeмиeрът пуcнa мoнтирaнo видeo нa пeceнтa нa лeгeндaрнaтa хип-хoп групa „Ъпcурт“ – „3 в 1“ c нeгoви думи, a пoвoд зa тoвa cтaнa зaвъртял ce в coциaлнитe мрeжи aудиo зaпиc, зa кoйтo ce твърди, чe e c глaca нa Бoриcoв. 

Зa укривaщия ce в Дубaй бизнecмeн Вacил Бoжкoв и нoвитe му cмc-и, кoитo твърди, чe ca c прeмиeрa Бoриcoв тoй кoмeнтирa: „Нeкa cи пишe чoвeкът, вceки мoжe дa пишe, aз cтрoя“.