Кметът на Пазарджик Тодор Попов, вицепрезидентът на БФС – Емил Костадинов и изпълнителният директор на централата Борислав Попов, прерязаха лентата на откритото днес игрище с изкуствена трева до стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик.

Гостите на церемонията бяха приветствани от кмета Тодор Попов и Емил Костадинов, които посочиха, че спортът ще бъде и занапред основен приоритет от програмата на Община Пазарджик.

„Това е поредното доказателство, че когато институциите, независимо какви са те, искат да направят нещо добро и полезно, те могат да го направят. Затова съм горд, че днес сме тук заедно. Искам да ви уверя, че инвестициите ни в стадиона през тази и следващата година ще продължат докато той не добие вида, който заслужаваме. На този етап ние ще направим отбор, с който да се утвърдим в „Б“ група и с който да си поставяме след това и по-амбициозни цели, защото нашето място рано или късно трябва да е в най-елитната група.“ – заяви Тодор Попов.

В знак на благодарност Борислав Попов връчи плакет на кмета Тодор Попов, като подчерта, че той има личен принос в развитието на футболната игра и възвръщането на емблематичния тим Хебър на зеления терен.

Емил Костадинов направи подарък на младите футболисти като им предостави десет нови топки, с които усилено да тренират на новия терен. Игрището за ФК Хебър е на стойност 300 000 лв., без ДДС.

Има 8-годишна гаранция на тревното покритие. Игрището е с размери 60/40, които покриват в пълна степен  критериите за провеждане на официални срещи за „Футбол 7“.