Чифт обувки ще посреща от днес всички жители, гости и преминаващи през Пещера. Огромните кларкове са монтирани от човека, който ги е произвел – Олег Копаранов и фирмата му „Спектър Керамик“ от Брацигово.

Причината е, че Пещера отдавна има славата на град, който произвежда качествени обувки и привлича клиенти на местната промишленост от цяла България, а от десетина години дори и от чужбина. За никого не е тайна, че местни фирми изпълняват поръчки за Германия и Италия, а някои от тях партнират с марки като „Бата“.

Кръговото кръстовище на входа на града, сгушен в полите на Родопите, вече е напълно обновено. Обувките са разположени върху платформа, която от тази вечер ще бъде и ефектно осветена. Предвидено е затревяване и засаждане на цветен медальон, а самата платформа се крепи на каменна ограда, която пък кореспондира с крепостните стени на Перистера.

Идеята за това екстериорно решение принадлежи на кмета на Пещера – Йордан Младенов, който има амбицията да промени облика на града към по-добро.

Днес в негово присъствие бе направен и монтажът на придобивката.