„Със съжаление и горчивина мога да кажа, че станах участник в инцидент, който показа грозното лице на обществото ни. На наша съгражданка бе отказа спешна медицинска помощ от болница в областта поради страх на медиците, че може да е носител на коронавирус. Тя стоя час и половина в линейка, защото не искаха да осъществят прием.
Считам това действие на медиците, отказали прием, за срамно и недостойно за хуманната професия, която упражняват. И отправям молба към Всевишния да пази нашите граждани. Защото е очевидно, че лекарите, които са призвани да пазят живота и здравето ни, не могат или не искат да го правят.“ – съобщи кметът на Сърница Неби Бозов.

Всичко това се е случило вчера, а неотзивчивият медицински екип е бил в общинската болница. За да приемат жената в здравното заведение се е наложила намесата на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ.

„В такива тежки времена като днешните проличават достойните хора, посветили живота си на каузата да съхранят и развиват обществото ни и държавността ни. Г-н Карадайъ за пореден път показа на всички нас, че толерантността трябва да бъде над всичко друго. Горд съм, че аз и моите съграждани заставаме зад Движението за права и свободи, чиито ценности, идеали и стремежи са насочени към добруването на всеки един български гражданин.“ – каза още кметът на Сърница.