Кметът на Пазарджик Тодор Попов, шефът на АПИ Георги Терзийски, областният управител Стефан Мирев, общинският съветник Найден Шопов и представителката на „Европейски пътища“ АД – Маргарита Попиванова прерязаха днес лентата на ремонтирания бул. „Стефан Стамболов“ в Пазарджик, републиканският път преминава през очертанията на града и е с дължина от 3.11 км.

Гостите на церемонията бяха поздравени от изпълнителния директор на АПИ Георги Терзийски, който информира, че в момента текат ремонти на пътища в цялата област и поздрави общинското ръководство и изпълнителите с качествено свършената работа.

Поздрав към гражданите отправи и областният управител Стефан Мирев.

Кметът Тодор Попов също поздрави с новите придобивки и представи програмата си по отношение на пътищата до края на годината. Чуйте видеото.

По време на ремонта са положени нови бордюри, извършено е стабилизиране на основата на трасето. Положени са два нови пласта асфалтобетон.

Монтиран е тръбен парапет в средна разделителна ивица, изпълнена е хоризонтална маркировка със студен спрей пластик. Предстои да бъдат поставени нови пътни знаци и табели. Предвидените и изпълнени СМР са на стойност 5,6 млн. лв.

Още през миналата седмица бе отворен за движение ремонтираният път от Пазарджик към Пловдив, до кръговото на Цалапица.

При извършване на ремонтните дейности по републикански път І-8 в участъка от края на регулацията на Пазарджик до граница с област Пловдив е ремонтиран участък от 15 км на територията на област Пазарджик.

При ремонта в отсечката са извършени: частични локални ремонти по конструкцията на пътя, положени са три нови асфалтови пласта с армирана геомрежа между тях.

Подобрено е като цяло и отводняването с изграждане на нови бетонови канавки.

Безопасността на пътя е подобрена с монтирането на нови ограничителни системи за пътища.

Изпълнена е нова хоризонтална маркировка със студен спрей пластик. Цялата вертикална сигнализация в  участъка е подменена с нови знаци и табели. Досегашното четириклонно кръстовище за с. Мало Конаре и с. Огняново е преобразувано в кръгово кръстовище, като с всички тези мероприятия са подобрени безопасните условия за движение по  републиканския път. Предвидените и изпълнени СМР са на стойност 23 мл. лв.