От сезон 2020/2021 първенството в Суперлигата ще се проведе в нов формат, като датите предстои да бъдат уточнени:


1️⃣ Ще участват 16 отбора, които ще бъдат разпределени в Първа и Втора осмици, а разпределението на осмиците става чрез изиграването на 4 предварителни турнира, където отборите ще са в следните групи:
– Група А: Нефтохимик (домакин), ЦСКА, Дунав, Тетевен
– Група Б: Хебър (домакин), Левски, Черно Море, Локомотив Пловдив
– Група В: Добруджа (домакин), Пирин, Арда, Берое
– Група Г: Монтана (домакин), Марек, Славия, Луковит
*В турнирите всеки играе срещу всеки, като накрая четирите победители автоматично попълват Първата осмица, а последните – Втората осмица.
Вторият и третият от крайното класиране на всяка група играят допълнителен плейоф, като победителят отива в Първата осмица, а загубилият във Втората осмица.


2️⃣ По време на редовния сезон, в осмиците се играе на разменно гостуване, всеки срещу всеки. След края, отборите от 1-6 място от Първата осмица почиват, а тези на 7-мо и 8-мо място играят срещу 1-ви и 2-ри от крайното класиране на Втората осмица за място в плейофите.


3️⃣ Осемте финални отбора играят плейофи по досегашния формат – 1-ви срещу 8-ми, 2-ри срещу 7-ми и т.н. В четвъртфинала се играе до 2 победи, а в полуфинал и финал до 3 победи.

4️⃣ Турнирът за Купа България ще се проведе през месец януари, а преди началото на сезона има двубой за Суперкупата между Хебър и Нефтохимик.