„Пандемията с коронавируса ни напомни за нашата смъртност като хора, защото модерният човек не мисли за смъртта. Неизвестността около COVID-19 разби представите на хората, че живеят в подреден свят. Много неща се променят и чисто физически“, каза преди около месец политологът Иван Кръстев, който беше гост в предаването „120 минути“ на Би Ти Ви.

Подобно обяснение дава на случващото се и Science okulta. Отричаният от ортодоксалната наука окултизъм е на мнение, че Covid-19 действа избирателно, което се потвърждава и от ежедневния ни сблъсък с вируса.

Има случаи, в които хора от едно и също семейство никога не се заразяват, въпреки че има човек от домакинството, който е поразен от инфекцията. Има и такива, които просто преминават пред коронавируса без дори да подозират, че са го срещали.

На този етап медицинската науката няма отговор на въпроса – защо е така? Въпреки многобройните изследвания на кръвните групи, на опитите да се определят възрастите, които са най-уязвими, вирусът продължава да остава енигма.

Според окултистите планетата ни преминава в друга парадигма, новата реалност ще разкрие пред нас невидимата същност на личността ни, а тя е пряко свързана с нашите емоционални изживявания. Дълго прокламираните от световните религии – милосърдие, добронамереност, вяра и живот в истината, днес са по-актуални от всякога, защото новият вирус буквално вирее там, където има недостиг на морални добродетели.

Covid-19 е само сигнална лампа, която идва да ни предупреди, че отношенията, които изграждаме с околните и природата във всичките ѝ проявления, ще бъдат все по-определящи в недалечно бъдеще.

За заразените вирусът е благословия, защото ако не променят своя морален модел на поведение сега, ще бъдат принудени да го сторят в близко бъдеще, отново с цената на физически болки и страдания. И най-важното, всеки от нас ще премине през вируса според вярата и делата си. Тъй като всеки от нас е напълно уникален като индивид, за всеки вирусът ще донесе индивидуални последици.