Служители на Областната дирекция на МВР и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пазарджик са отличени във връзка с професионалния празник на служителите от МВР 5-ти юли, съобщи Мирослав Стоянов от ОДМВР – Пазарджик.

В навечерието на празника на вътрешното министерство и 141-годишнина от неговото създаване бяха наградени служители от структурите на полицията и пожарната в цялата област. Предвид на извънредната епидемична обстановка в страната ни, а по света тази година в региона няма да се провеждат тържествени мероприятия за отбелязване на празника.

Министърът на вътрешните работи е наградил с „обявяване на благодарност” и парична награда началника на отдел „Охранителна полиция” комисар Иван Дончев и началниците на полицейските управления в областта – главните инспектори Ненко Годжевъргов, Елена Абаджиева, Стефан Божилов, Даниел Бараков и Петко Шотлеков. Със заповеди на Главния секретар на МВР са отличени главен инспектор Атанас Трясков – началник на сектор „Охранителна полиция” в РУ-Пазарджик и служителите от Районното управление в Септември – младши полицейските инспектори Тодор Тошев и Александър Церовски. За добрата си работа колективна парична награда е присъдена на служителите от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при областната дирекция в Пазарджик.

За усърдието си при изпълнение на възложените задачи по време на извънредното положение и спазване на противоепидемичните мерки, за противодействието на престъпността и опазването на обществения ред, за доброто и адекватно обслужване на гражданите с „писмена похвала” директорът на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Ивайло Тишев е отличил общо 238 служители от всички структури на дирекцията.

За постигнати високи професионални резултати и съществен принос при изпълнение на служебните задължения и по случай професионалния празник на МВР – 5-ти юли от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението – Пазарджик също са наградени 39 служители.

От Министъра на вътрешните работи- 5 служители, от зам.-министъра на вътрешните работи – 4 служители, от Главния секретар на МВР – 6 служители, от Директора на ГДПБЗН – 12 служители, от Зам.-директора на ГДПБЗН- МВР – 9 служители и от Директора на РДПБЗН- Пазарджик – 3 служители.