„Инвеститорите имат доверие в България и ние с радост инвестирахме в Пазарджик, програмата на правителството 60/40 вече я ползваме и ние нямаме уволнени служители в резултат на кризата“, съобщиха от Ариете Логистик, по време на днешната визита на премиера Бойко Борисов в предприятието.

„Благодаря, че са наши гости днес и уважиха откриването на този нов завод в Пазарджик, това показва уважение и подкрепа. Ние в партньорство с правителството направихме мостове, ремонт на стадиона, две нови зали и до края на годината ще го каня още два пъти да дойде – за новото депо и западния околовръстен път, носим тук и споразумението с АПИ, а за Димитровден ще стартираме този дългоочакван път. “ – каза кметът Тодор Попов.

„Но най-важното нещо е, че всяка инвестиция не би имала смисъл ако хората нямат поминък, заради това съм изключително горд, че целият бизнес на Костал ще се пренесе в Пазарджик, а цялата им логистика за България ще бъде в Пазарджик. Ариете е основен подизпълнител и партньор на Костал. След тях ще дойдат още, те идват тук защото им е по-евтино и срещат пълно разбиране от страна на държавата и общинска администрация, тук го няма този административен рекет, който го има в други части на Европа.

Питайте ги тези хора – защо си изтеглят целия бизнес в България? това означава доверие. “ – допълни Тодор Попов. Заради графика на премиера той не остана за рязането на лентата като остави тази дейност на кмета Тодор Попов, министър Влади Горанов и колегата му Емил Караниколов.