Окръжен съд – Пазарджик уважи искането на Окръжна прокуратура – Пазарджик за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 43-годишния И.С. и 33-годишния Д.Р. Двамата са обвинени за това, че на 3 юли 2020 год. в гр. Белово са извършили грабеж на възрастна жена и са ѝ нанесли побой. За това деяние в закона е предвидено наказание от 5 до 15 години лишаване от свобода.

От събраните по делото доказателства (писмени и веществени доказателства, разпити на свидетели) съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че И.С. и Д.Р. са извършили престъплението, както и че е налице реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление. Съдът отчете високата обществена опасност на деянието, негативните характеристични данни и криминалистически регистрации на обвиняемите, които  имат изградени трайни престъпни навици – И.С. е осъждан 14 пъти, Д.Р. е осъждан 6 пъти.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок. Делото е насрочено за 14 юли 2020 год. от 10,30 ч.