За втора поредна вечер пазарджиклии подкрепиха националната протестна вълна, като се събраха пред сградата на Община Пазарджик. Около петдесет души наброяваха протестърите в 19 ч., когато започна скандирането: „Оставка! Мафията – вън!“

Хора от различни социални прослойки и на различна възраст заявиха, че подкрепят националните искания за смяна на управлението, за свободна и независима Прокуратура, за повече демокрация и истинска държавност.

„Дойдох с внучето си, защото смятам, че то е бъдещето на България – заяви жена на около шестдесет години – крайно време е да живеем наистина свободни, в момента се намираме в „мъртвата хватка“ на институциите, които се ръководят от олигарси, не искаме такава България. “ Жената пояснява, че харесва Христо Иванов и щом е чула, че ще има протест е пристигнала.

„Снощи бяхме много по-малко“ – разказа друг участник в протеста. Заедно с редовите граждани тям бяха и представители на политически партии, като „Движение 21“, „Зелените“, „Да, България“, общински съветници от АБВ и БСП, както и народната представителка Надя Клисурска, също от БСП.

Първоначалното усещане беше, че полицаите и журналистите са повече от участниците в събитието, но след като протестиращите поеха в шествие в пазарджишкия триъгълник на властта – от Общината през Тортата, покрай Младежкия дом и Областна администрация, към тях се присъединиха и минувачи. Така протестиращите набъбнаха до около сто души.

Протестите ще продължат всяка вечер, от 19 ч. Като сборният пункт е сградата на Общината.