“Бадминтон-скуош клуб Пазарджик” стана Държавен шампион отборно за жени на България за 2020 г. Така пазарджишките бадминтонистки защитиха си титлата от миналата година и то по безапелационен начин. Участие на провелото се през почивните дни в зала “Европа” в столицата Държавно отборно първенство “А” група мъже и “А” група жени взеха дванадесетте най-добри отбори при мъжете и жените в страната.

В групата нашите състезателки победиха безапелационно Хасково с 5:0 срещи и Стара Загора с 3:2 срещи, като по този начин се класираха за финалната четворка. Там в първия кръг победиха отбора на “Атлет”- Първомай с 5:0 срещи. Във втория кръг нашите извоюваха победа над НСА с 4:1 срещи и в прекия двубой за първото място победиха “Виктори” – София с 3:1 срещи.

Шампионките ни бяха в състав: Стефани Стоева, Габриела Стоева, Гергана Павлова, Бистра Манева, Добринка Смилянова, Михаела Иванова, Мария Йорданова, Калина Георгиева, Йоана Ненчева. При мъжете в групата нашите победиха “Арда” Кърджали с 3:2 срещи и загубиха за влизане във финалната четворка от “Виктори”- София с 4:1 срещи.

Така мъжете ни се класираха за игра за 5-8 място и в крайното класиране останаха на пето място, което е същото като миналата година. Отборът при мъжете ни бе в състав: Стефан Гърев, Борис Кесов, Илиян Янков, Илиян Стоилов, Станимир Стоичков, Борислав Кочмаларски, Кристиян Китанов, Кристиян Митев.