Едва 670 грама тежи малкият Игнат от град Стрелча, който се роди  на 20 декември  2019г.  в  Родилно отделение на  МБАЛ-Пазарджик.  Той се появява  на бял свят точно на Игнажден, но се  ражда  в 27-та гестационна седмица от бременността на своята майка,  което е  три месеца по-рано  от термина й, който е на  18 март. Родителите му решават да кръстят детенцето на свети Игнатий, който да го запази и да му помогне да се пребори за живота.

Денонощните грижи за него са поети от екипа на Неонатологично отделение. Малкото момченце е лекувано  до 6 февруари 2020г. в Интензивния сектор на отделението.  Когато вече тежи 1250гр. и е пораснал на дължина от 35 на 37 см.,  малкият Игнат е  изпратен  за продължение на неговото лечение и отглеждане в  „УМБАЛ-Пловдив“. 

Днес   малкият  герой вече е на 6 месеца и носи много радост на своите родители. Неонатолозите на МБАЛ-Пазарджик бяха щастливи да се срещнат отново с   борбеното момченце. Контролният му преглед показа, че здравословното му състояние е много добро, а мерките му са перфектни.

„ До  нови срещи, Игнат! Нека твоята борбеност съпътства целия ти живот ! Ти си герой!“, пожела началникът на Неонатологично отделение д-р Здравка Пиронова на малкото момченце.