Проект за ремонт и реконструкция на здравната служба стартира в Сърница, съобщиха от областна администрация.
В присъствието на областния управител Стефан Мирев, директора на РЗИ Пазарджик д-р Фани Петрова и директора на ЦСМП Пазарджик д-р Борис Манев, днес в Сърница бе даден старта на проекта за ремонт, реконструкция и пристроявне на Здравната служба. Кметът на Сърница Неби Бозов благодари на гостите за подкрепата и доброто сътрудничество.


„С тази първа копка продължава модернизирането на здравната инфраструктура в град Сърница. Нови помещения, ново оборудване, по-добро и качествено здравно обслужване за жителите и гостите на Сърница“ , каза в приветствието си към сърничани Стефан Мирев и изрази увереност, че ремонтните дейности ще бъдат извършени качествено и в указания срок от 85 дни. Областният управител поздрави ръководството на общината за реализираните проекти, което е гарант за развитието на местната икономика, на туризма и привличането на инвеститори.


„Пожелавам ви да бъдете здрави, да спазвате стриктно всички противоепидемични мерки, за да продължим заедно да се радваме на събития като днешното“, каза областният управител.
Проектът включва цялостен ремонт на съществуващата здравна служба, изграждане на нов покрив, подмяна на дограмата, настилки те и осветлението, ремонт и реконструкция на санитарните възли. Предвижда се изграждане на ново едноетажно крило, с цел създаване на филиал на спешна медицинска помощ. С помещение за прием на пациенти, лекарски кабинет, стая за прегледи и манипулационна. Стойността на предвидените строително-монтажни работи е около 275 000 лв.