Осем нови положителни случая на коронавирус са потвърдени за изтеклото денонощие, съобщиха от Единния информационен портал. С тях заразените в областта станаха 423 -а души.

РЗИ – Пазарджик информира за осем потвърдени положителни проби за коронавирус през последното денонощие за област Пазарджик. Четири от тях са хоспитализирани и четири са поставени на домашна изолация.

Пробите са на:Жена на 77 години от с. Лозен, община Септември, хоспитализирана в МБАЛ – Пазарджик. Мъж на 18 години от Велинград, поставен на домашна изолация.

Мъж на 61 години от град Пазарджик, поставен на домашна изолация.

Жена на 64 години от град Пазарджик, хоспитализирана в МБАЛ – Пазарджик. Жена на 57 години от град Пазарджик, хоспитализирана в СБАЛПФЗ – Пазарджик. Жена на 53 години от град Пазарджик, поставена на домашна изолация.

Мъж на 59 години от с. Черногорово, община Пазарджик, хоспитализиран в СБАЛПФЗ – Пазарджик. Мъж на 44 години, родом от с. Оборище, община Панагюрище с постаянен адрес град София, поставен на домашна изолация.

За съжаление битката с COVID-19 загуби жена на 68 години от град Пазарджик, медицинска сестра. РЗИ – Пазарджик изказва съболезнования на близките на починалата.

През вчерашния ден за област Пазарджик са взети 74 проби за изследване. Под карантина са поставени още четири лица и така общият им брой става 412.