Вторият етап на 67-та колоездачна обиколка на България стартира днес в 13.45 ч. от бул. „България“ в Пазарджик. Колоната от близо триста участници поведоха първите победители в надпреварата –  22-годишният Алан Банашек (Mazowsze Serce Polski), носителят на зелената фланелка Мартин Влчак (Dukla Banska Bystrica), най-добърият катерач италианецът Давиде Бауче от (Gallina Colosio) и лидерът в класацията до 23 години Рийс Ууд от Holdsworth-Zappi.

Преди да потеглят колоездачите бяха поздравени от кмета Тодор Попов, който заяви, че за него е важно да се развиват всички спортове в града, а също така е чест, че Пазарджик е етапен град от обиколката.

Поздрав към участниците и публиката, която въпреки жегата избра да стане свидетел на спортното събитие отправи и представител на ДЗИ, които са спонсор на обиколката. Личните си благодарности към общината и кмета Тодор Попов отправи и президентът на Българската федерация по колоездене Драгомир Кузов.

Ето как тръгна колоната, която ще стигне до язовир Батак, а след това ще се върне през Пещера, за да измине пазарджишкото околовръстно и да потегли към Пловдив.