Опасна катерушка в центъра на Пазарджик бе поправена от служители на Община Пазарджик, след получаването на сигнал от пазарджиклийката Ани Добрева. Тя информира чрез социалната мрежа Фейсбук за неизправното съоръжение, което вандали са разрушили през миналата седмица.

Веднага след това са предприети мерки за отстраняването на опасните елементи от катерушката, като временно тя е била и обезопасена, за да не се стигне до тежък и неприятен инцидент. В момента мястото за игра на малчуганите, което са намира на площадка на пл. „Константин Величков“ вече е изправно.

Потърсихме коментар и от Община Пазарджик, като от там съобщиха, че състоянието, не само на детските кътове, а и другите публични места за отдих и развлечение, непрекъснато се проверява. За съжаление недобросъвестни граждани продължават да нанасят вреда на имуществото, което е създадено с парите на всички данъкоплатци. Община Пазарджик има и телефон, на който се приемат сигнали, като апелът на общинското звено е сигналите да се подават именно там, за да може своевременно да се реагира. Телефонът за директна връзка е 034/96 96 96.

Публикуването в социалните мрежи маркира проблема, но той остава без резултат, ако информацията не стигне до прекия отговорник за разрешаването на казуса.

Опазването на обществените паркове и кътове за игра, или спорт е и отговорност на самите граждани, не веднъж е подчертавал и кметът Тодор Попов.