Днес много млади родители предпочитат да извеждат децата си навън с акумулаторни коли, поради удобството за техния контрол. От друга страна пък, малчуганите изключително много се забавляват с подобни играчки и за това сега ще разберем какво представляват и могат ли да са безопасни? Колко време ще можете да ги ползвате с едно зареждане на батерията и възможна ли е покупката на изплащане от 4sales.bg?

Какво представляват акумулаторните коли

Това са миниатюрни нискоскоростни превозни средства за деца, в основата на които стои маломощен електродвигател, захранван от батерии с определен капацитет. Акумулаторните коли имат свои гуми, както и стандартните им аналози, като предните две се управляват чрез специалния мини волан, изведен в предната част на устройството. Те притежават и педали за подаване на газ и спирачка, а дори съществуват и двуместни модели за две деца едновременно.

Те притежават идентични на реалните аналози висок клас дизайни и същите по форма фарове, които наистина светят. Отличават се още по своите цветове и предназначение спрямо годините и теглото. Делят се на леки автомобили и джипове, а съвременните решения дори са с отварящи се врати и могат да се управляват от разстояние с дистанционно.

Безопасни ли са за деца

Както споменахме и по-горе, акумулаторните коли са изключително нискоскоростни и реалната максимална скорост, която развиват е в пределите на 2 до 5+ километра. Те са изключително миниатюрни и пригодени специално за събирането в тях на едно или две деца едновременно. Именно защото се движат с много бавна скорост, дори и при челен удар в предмет, вероятността от нараняване е минимална. Все пак горещо препоръчваме употребата на подобна акумулаторна кола задължително да се осъществява под контрола на по-възрастен човек.

Колко време издържа батерията

Тъй като факторите за издръжливостта на батериите в акумулаторните коли не са константни, със сигурност и с точност не може да се каже колко време ще издържи заряда на акумулатора с едно зареждане. Производителите съобщават за дадена автономност, но тя е базирана на определени идеални условия, които обаче не винаги са реално постижими. 

За времето за автономна работа с едно презареждане има значение: 

  • теглото на детето;
  • дали шофира превозното средство на равен асфалтиран терен или офроуд;
  • дали се изкачва по нанагорно или се движи по равен път;
  • има ли допълнителен товар;
  • има значение също дали е лято или зима навън и т.н.

Възможност за изплащане от 4sales.bg

Опцията за покупка на изплащане вече дава възможност и на хората с ограничен бюджет да закупят модерна и изключително актуална акумулаторна кола от онлайн магазин 4sales. Необходимо е просто да изберете съответния модел, да натиснете върху бутона “купи на изплащане” и да следвате инструкциите.