Пазарджишката бадминтонистка Гергана Павлова завърши като трикратен шампион за девойки под 19 г. на провелото се през изминалите дни Държавното-лично първенство за младежи и девойки. В столичната зала “Европа” участие в състезанието взеха 130 състезатели от 18 клуба от цялата страна. С извоювания успех Гергана Павлова влезе в клуба на елитните състезатели от ранга на сестрите Стефани и Габриела Стоеви, Петя Неделчева, Стефан Гърев, Борис Кесов и Бистра Манева.

На единично девойки Гергана Павлова победи на финала убедително Михаела Златанова от “Виктори” София с 2:0 гейма (23:21/21:9). На двойки девойки  Павлова с партньорка Таня Иванова от Хасково победиха с 2:0 гейма Михаела Златанова/Анджела Василева (“Виктори”-София/“Победа”-Дупница). На смесени двойки Гергана с партньор Стивън Николаев от Стара Загора са първи Държавни шампиони като на финала победиха Евгени Панев/Таня Иванова с 2:0 гейма.

Отлично представяне и на Йоана Малинова, която на двойки с партньорка Паула Пенкова-Габрово се класира на трето място и взе бронзов медал. Кристиян Китанов се класира пети на единично младежи, а на двойки младежи с Кристиян Митев станаха девети. 

В отборното класиране – при девойките Пазарджик извоюва третото място, като нашите победиха Търново с 5:0 срещи, Хасково с 3:2 срещи, ”Бенковски”-Пазарджик с 4:1 срещи (Пазарджишкото дерби) и загубиха от Дупница с 3:2 срещи и с 4:1 срещи от шампионките от “Виктори”-София. Девойките бяха в състав: Гергана Павлова, Йоана Малинова, Соня Цокова, Рая Пашова.

При младежите нашите постигнаха също много добро класиране и успяха да се наредят 4-ти в крайното подреждане. Младежите бяха в състав: Кристиян Китанов, Кристиян Митев, Виктор Владов, Александър Атанасов.