Висока оценка даде президентът на БФХГ Илиана Раева на нашата гимнастичка Дара Стоянова и нейната треньорка Величка Петкова.

Това тя направи след края на Държавното отборно първенство по художествена гимнастика за девойки младша възраст, категория ЕЛИТ – най-високата категория в художествената гимнастика. То се проведе в Столичната зала „София“.

СК „Диляна Прима“ се представи със Адриана Данова, Никол Трендафилова и Дара Стоянова и трите ученички в Спортно училище град Пазарджик. Състезанието се проведе в два дни. В първия ден Никол Трендафилова игра на въже и топка. Направи едно много смело и артистично представяне.

Ади и Дара изиграха своите съчетания съответно на въже и топка. Втория ден Ади и Дара трябваше на играят по две съчетания бухалки и лента. Родните ни грации се справиха много добре.След състезанието в национален ефир Илиана Раева похвали състезателките, като специално внимание отдели на някои от изявените гимнастики.

„Изключително силно съм впечатлена от Дара Стоянова от клуб „Диляна Прима“ Пазарджик, с треньор Величка Петкова (която е била треньор и на Ренета Камберова). Дара е надраснала и задминала връстниците си по много показатели.“ – каза Илиана Раева. Дара Стоянова е ученичка в Спортно училище град Пазарджик и тренира в СК „Диляна Прима“.

Тя е следващата голяма надежда на Пазарджик в художествената гимнастика. Раева не спести похвалите си за упоритата работа и таланта на Дара. Според нея Дара има блестящо бъдеще и с нея трябва да се работи изключително правилно, да се пази от контузии, да се съхрани и непрекъснато да се надгражда върху таланта й.

„Когато гледаш едно дете – ти виждаш как е работено с него, дали с внимание, разбиране и методически правилно. Състезателят е огледало на треньора“ – каза още г-жа Раева. Според Раева важна роля имат спортните школи и спортните училища, които изграждат характери и създават шампиони.

Съдия на турнира за СК „Диляна Прима“ е била Петрунка Стойчева-Маргинова.

Фото: Анна Недкова