Георги Павлов ще се изправи като независим кандидат за кмет на Стрелча срещу детронирания преди няколко месеца Стойно Чачов. Чачов отново ще бъде кандидат на АБВ, докато Павлов ще разчита на надпартийна подкрепа. Припомняме, че те се явиха на балотаж по време на редовните кметски избори през октомври миналата година и Чачов спечели с малък превес.

По-късно той бе свален от поста, тъй като се установи, че не е прекратил дейността си и е едноличен собственик на еднолично дружество с ограничена отговорност „Българска асоциация по белот“ ЕООД. Това е в разрез със законодателството и бе счетено от съда като основание за отстраняването на градоначалника в началото на тази година.

През април Чачов отново влезе в общината, в качеството си на зам.-кмет на община Стрелча. Насрочените частични избори за кмет ще се състоят на 27 септември. Тогава ще се проведе и избор за кмет на община Септември, тъй като Марин Рачев също бе свален от поста си със съдебно решение. Като единствен кандидат до момента там се явява съпругата му – Васка Рачева.