Валентин ГЕОРГИЕВ, треньор

В два поредни дни в Пазарджик се проведе най-важното Държавното първенство по модерен петобой за Купа Мемориал „Христо Чочев”.То е вписано в календара на международната федерация и е с ранг на Европейска купа.В първия ден на плуване 200м. свободен стил и комбинирана дисциплина 3 по 800 бягане с 3 стрелби участваха младежи и девойки под 17 години.Състезателите на СК”Шампион” отново се позлатиха.

В индивидуалното класиране при момчетата Емил Грозданов,ученик на Спортно училище Пазарджик убедително победи конкуренцията и вдигна купата Мемориал „Христо Чочев”.Вицешампион е също състезател на „Шампион”Ангел Франгов.Заедно с Радослав Христов момчетата спечелиха поредната златна купа отборно.В тази група взеха участие 11 състезатели на клуба,повечето дебютанти.

Отлично се представиха Георги Рангелов,Стилян Христов ,Васил Топалов.Девойките ни отново бяха на висота.С голяма преднина Виктория Стойнова,Виктория Пенева и Теодора Маринова убедително станаха държавни шампионки отборно,а в индивидуалното класиране със сребърен медал завърши сезона Виктория Стойнова.

Във втория ден се проведе състезанието за по-голямата възраст под 19 годишни с четири дисциплини-плуване,комбинирана дисциплина и фехтовка.Въпреки  умората от предния ден Емил Грозданов,който все още е на 15 години с личен рекорд в стрелбата 20 попадения от 20 изстрела и 5 позиция във фехтовката се пребори за второто място в крайното класиране.В отборното сме на 3 място в състав Емил,Ангел Франгов и Радослав Христов.Девойките също не се посрамиха и станаха вицешампионки отборно-Михаела Зонова,Теодора Маринова и Виктория Пенева.

С много хъс и воля за победа СК”Шампион” приключи състезанието  с пълен актив от отборни купи-2 златни,1 сребърна и 1 бронзова,една шампионска и 3 вицешампионски титли в индивидуалната надпревара.