Пазарджиклийката Румяна Георгиева беше одобрена от дарителската платформа DMS за изплащане на благотворителни sms-и през трите мобилни оператора и онлайн дарения. Така с изпращането на sms на кратък номер 17 777 с текст DMS RUMYANA можете да помогнете за събирането на средства за лечението на Руми с новия уред локомат. Прецизният уред раздвижва долните крайници, а сега лекарите дават шанс след лечението с него да проходи напълно.

26-годишната Румяна е с ДЦП. Житейският път на младата жена е изпълнен с над 20 операции, последната от които в Сърбия преди няколко години. Освен хирургическите интервенции, част от ежедневието на Руми през по-голямата част на живота и е и усилена, упорита, интензивна рехабилитация. По време на лазерната интервенция в Сърбия на Руми бяха направени общо 10 корекции на мускулите по цялото тяло, като се започне от слепоочието и се стигне до глезените.

Известно време тя прекара обездвижена в инвалидна количка, беше подложена на диета – за сваляне на килограмите и сериозен фитнес режим. Така Руми успя да направи първите си трудни, но самостоятелни първи крачки. Днес шансовете й да проходи напълно самостоятелно са много големи с преминаването на курс на лечение с новия прецизен апарат. Припомняме, че Руми завърши с отличие Пловдивския университет “Паисий Хилендарски“, специалност “Социални дейности“ и вече работи в социален дом. Младата жена благодари на всички хора подпомогнали я в пътя към мечтаните крачки и скромно моли своите благодетели за още мъничко подкрепа. За благополучния край на каузата са необходими по-малко от 15 хиляди лева.

https://dmsbg.com/17685/dms-rumyana/?fbclid=IwAR3-lcgnKVfQ27WPnjeQz7TCkjtYfFEERnoZr0G85ZgCKOlaKPNIGvVRmb4