Тридесет детски футболни отбора ще мерят сили в тазгодишното издание на „Peshtera Cup 2020”. Турнирът стартира днес, а участниците бяха задочно поздравени от кмета на Пещера Йордан Младенов. Ето какво написа той:

Скъпи съграждани,
бих искал да отправя сърдечни поздравления към всички участници в първото издание на детски футболен турнир „Peshtera Cup 2020”, който стартира днес под моя патронаж. Добре дошли на младите таланти, които ще се състезават в три поредни дни на градския стадион.

30 отбори от различни населени места ще премерят сили, за да излъчат победител. Желая на всички тях висок спортен дух и майсторство, феърплей, удовлетворение и нека футболната магия владее терена.

Спортът е здраве, мотивация, самодисциплина, умение да даваме пример и вдъхновение и заслужава подкрепа. Провеждането на повече такива турнири в Пещера е приоритет, залегнал в управленската ми програма, който с отговорност ще изпълня и през следващата година ще имаме богат календар на спортни събития в града. Благодаря на всички съпричастни към спортните каузи –треньори, спортисти, родители, убеден съм, че с общи усилия ще го постигнем.

Успех на „Peshtera Cup 2020”!

В 9:00 часа на градския стадион започна Детски футболен турнир „Peshtera Cup“, спортното събитие ще продължи три дни, от 5 до 7 септември включително / събота, неделя и понеделник / от 9:00 до 19:00 часа.

Началото на двубоите даде Елена Рядкова- зам.-кмет. На откриването присъстваха зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов и председателят на Общински съвет- Пещера д-р Николай Пенев, както и инж. Николай Атанасов- зам.-кмет в Общината. Поздравителен адрес до участниците, треньорите, организаторите и гостите изпрати Стефан Мирев- областен управител.

Организатор на проявата е Община Пещера с подкрепата на „Свобода Пещера 2011“. Същинската част на футболното първенство започна при съблюдаване на наложените противоепидемични мерки. За гостите са предвидени лични предпазни средства и дезинфектанти.

Съдийският състав под ръководството на председателя на съдийската колегия Иван Кобаков- секретар на ОС на БФС – Пазарджик ще съблюдава правилата на играта между отборите.

30-сет футболисти от набор 2008 до 2012 година в региона ще мерят сили на терена за наградата, която ще бъде връчена на 7 септември. Продължителността на мачовете ще бъде 2 х 20+ 2 почивки. Съставът на отборите ще е 8+1. Размерът на вратите ще е 2 х 5 метра. Всички отбори в първенството ще играят с футболни топки предоставени от отбора домакин.