С огромна болка и мъка съобщавам за кончината на моята учителка по танци- обичаната и боготворена от мен, г- жа Агрипина Войнова. Тя ме научи да танцувам, тя ме накара да се влюбя в това изкуство и да го обичам до болка!- съобщи ръководителката на танцов състав „Чудесия“ Таня Димитрова.

Г- жа Войнова бе не само мой учител, тя бе втора майка за мен и дама, от която съм се учила на всичко! Велик хореограф, страхотен ръководител и човек с вкус към изящното и красивото! Специалист в танците с детска тематика! Тя бе познавач на българската народна хореография и майстор от най- висока класа! Тя работи дълги години в Пазарджик, като преди 50 г. основа танцов състав “Детство” към Пионерски дом Пазарджик. Нейни танцьори стават поколения деца и младежи от града и селата. Погребението ще се състои в четвъртък 10- ти септември от 10:30 часа, на централните софийски гробища.
Поклон!

Професионален път на Агрипина Войнова:

-1962 г. – хореограф на Ансамбъл за народни песни и танци гр. Стара Загора“ (Професионален ансамбъл „Загоре“)

-1972 г. – методист-хореограф в Дома за литература и изкуства за деца и юноши при Министерството на народната просвета

-1973 г. – художествен ръководител на Детско юношески ансамбъл „Детство“ Пазарджик

Произведения, които ще помним:  „Мартенски игри“, „Кукли на пружини“, „Шопска сюита“, „Надолу косици, нагоре момици“, „Мартенска сюита“, „Северняшки ритми“, „Мара и лишанка“, „Надпяване на пръстените“, „Игри по пеперуда“, „Кубчета и кукли“, „Приятели“, „Тодоровден“, „Звънчета“,

Отличия:

-Орден „Кирил и Методий“ I степен

-„Златна кобилица“ на ЦИОФФ