Снимка: Архив

Седемдесет души са починали в резултат на заразяване с Covid-19, стана ясно днес по време на редовния брифинг на Областния кризисен щаб в Пазарджик. Той се състоя след заседанието свикано от председателя му – областния управител Стефан Мирев.

На срещата с журналистите присъстваха д-р Фани Петрова и други представители на РЗИ – Пазарджик. Изявление за предстоящата учебна година даде и началникът на РУО на МОН – Валентина Кайтазова.

На заседанието е била обсъдена обстановката в областта и готовността за работа на учебните заведения през новата учебна година в условията на коронавирус. Общият брой на заболелите е 739, 39 от тях са хоспитализирани, а 6 са на интензивно лечение.

Кметовете на общини са извършили преглед на дейността на социалните услуги като са взети мерки и превенция за предпазване от коронавирус. 2154 души са били поставени под карантина от началото на пандемията до момента в областта, каза Стефан Мирев.

На прага на новата учебна година, която ще стартира присъствено във всички училища в областта е било проведено заседание в РУО на МОН. Вижте във видеото:

Publiée par Областна администрация Пазарджик sur Mercredi 9 septembre 2020