С успешно представяне на важно първенство стартират учебната година джудистите от СК „Кодокан“ и Спортното училище. На Републиканското първенство по джудо, което се проведе на 13 септември в Перник, младите спортни надежди на Пазарджик завоюваха 4 златни, 4 сребърни медала и по едно класиране на четвърто и пето място.

            При изключително оспорвана надпревара златни медали завоюваха Денислав Медаров в кат. 38 кг, Цветомир Вълков в кат. до 50 кг, Андрей Ганчев – кат. 50 кг. и Стилян Гушков в кат. до 60 кг.

            Със сребро се окичиха други четирима представители на СК „Кодокан“ и Спортното училище. Георги Дамянов стана втори след оспорвана битка в кат. до 42 кг. Другият сребърен медалист – Стилян Бабачев също срещна твърдата съпротива на съперниците си, но успя да се пребори за среброто в кат. до 46кг. Освен тях на второто стъпало на стълбицата се изкачиха още Дилян Нейчев в кат. 55кг и Никола Марков в кат. 60 кг.

            За медал не успя да се пребори Симона Малинова при девойките, която стана четвърта в кат. 48 кг. Алекс Болчев пък остана пети в своята категория до 34 кг.

            В началото на учебната година показваме много добра форма, а очакваме и още по-големи успехи и още повече медали, защото ни предстоят важни състезания от Държавния спортен календар, коментира треньорът на СК „Кодокан“ Величко Серев. Той припомни, че джудистите от Спортното училище имат специален режим на подготовка с дву- и триразови тренировки, които са гаранция за отлични постижения.