В ОДМВР-Пазарджик се провеждат дейности в рамките на Дни на безопасността на пътя 16-22 септември. Тази европейска инициатива съвпадна и със старта на новата учебна година и осигуряване на пътната безопасност на учениците при отиване и връщане от училище.

На територията на цялата пазарджишка област са предвидени множество мероприятия в тази връзка, свързани със засилен контрол над участниците в пътното движение.

Днес по уличната мрежа на Пазарджик се проведе полицейска акция по метода на така наречения широкообхватен контрол на улица „Царица Йоанна” и контрол с технически средства по улица „Стефан Стамболов”. В нея взеха участия служители от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР и служители на охранителна полиция при РУ-Пазарджик.

Въпреки че основната цел на полицейските действия беше по-скоро превантивна са установени и множество нарушения. Само в рамките на четири часа бяха проверени 174 моторни превозни средства и 209 лица. Констатирани са нарушения, за които са съставени 18 акта и 31 фиша по Закона за движение по пътищата.

По същото време са установени и 180 водачи нарушили скоростния режим по улица „Стефан Стамболов”. Работата на екипите ще продължи и на територията на районните управления в Панагюрище, Пещера, Септември и Велинград по време на провеждане на инициативата Дни на безопасността на пътя.