Демонстрация на аварийно-спасителни дейности направиха пазарджишки огнеборци . Събитието се провежда във връзка с традиционната „Седмица на пожарната безопасност“ 14-16 септември.

Днес дежурната смяна огнеборци от РСПБЗН-Пазарджик проведоха демонстрация на умения за реагиране на сигнал за аварийна ситуация, както и представяне на възможностите на противопожарната техника и оборудване.

Те се отзоваха на сигнал за тежко пътно-транспортно произшествие със заклещен в автомобила водач. След обезопасяване на возилото и неговото разрязване с помощта на специални хидравлични инструменти пострадалият бе изваден и поставен на носилка.

Бяха демонстрирани и възможностите на 30-метровата автоматична стълба, както и останалото оборудване за пожарогасене и спасителни дейности.

На демонстрацията присъстваха директорът на РДПБЗН-Пазарджик комисар Ангел Дудов, настоящи и бивши пожарникари, граждани и гости на областния град.

Подобни прояви са проведени или предстои да бъдат реализирани на територията на цялата област, в районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението” в Белово, Пещера, Велинград, Батак, Панагюрище.