Камен Василев: Очаквам интересно състезание

Камен Василев от отбора на “КА-2 Рейсинг Тийм” ще вземе участие в предстоящия втори кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут днес в София. Той се състезава в клас “макси” с автомобил Mitsubishi Lancer Evo X. Компания на Василев в най-високия клас ще му правят имена като Константин Маршавелов, Пламен Камбуров и Илия Царски.

Домакин на втория кръг от шампионата ще бъде “Писта София”, която се завърна в календара на родното първенство през миналата година. През този сезон трасето ще бъде в квартал Младост 4 и ще бъде напълно ново за всички участници. Квалификациите и самото състезание ще бъдат в един ден, което ще е допълнително натоварване за състезателите и техните автомобили.

“Запознах се с новото трасе на което ще се проведе състезанието. Има неравности по него в частта му, където се влиза в насрещното движение, но като цяло мисля, че е интересно. Очаква ни един доста интензивен и натоварващ ден, както за нас състезателите, така и за техниката. Мисля, че провеждането на квалификациите и състезанието в един ден ще доведе до намаляване на мощностите на автомобилите, защото няма да има много време за отстраняване на големи повреди, а това ще бъде фактор, за изравняване на силите на автомобилите и по-интересно състезание”, сподели Василев.

“Писта София” се провежда днес. Тренировките стартират в 8:00ч. сутринта, официалното откриване е предвидено за 13:00ч., а в 13:30 трябва да бъде даден старт на първото от 4-те състезания.

Константин Маршавелов ще се бори за победа на “Писта София”

Константин Маршавелов ще вземе участие във втория кръг от шампионата по автомобилизъм на затворен маршрут. Състезанието ще се проведе утре на “Писта София”, която ще се състои на изцяло ново трасе в квартал Младост 4. Пилотът на КА-2 Рейсинг Тийм спечели първия кръг, който се проведе на трасето край Калояново и носеше името “Писта Енеос”.

“Писта София е едно от най-очакваните състезания, тъй като всеки един от нас състезателите иска да се изяви в столицата. Фирмите, които ни подкрепят също искат техните лога да бъдат показани пред феновете в София. Надявам се да стане едно хубаво състезание, с повече участници, много публика и без инциденти”, сподели миналогодишния победител на “Писта София”.

Пловдивчанинът ще се бори за победата в клас “макси”, а основни конкуренти за първото място ще му бъдат Пламен Камбуров и Илия Царски.

“Готов съм за състезанието, автомобила също е подготвен. Конфигурацията на пистата е нова и непозната за всички и ще имаме само две тренировки по 20 минути, за да го опознаем. Това е добре за мен, защото на непознати трасета се адаптирам много бързо и винаги показвам висока скорост”, заяви Маршавелов.

Състезателят на КА-2 Рейсинг Тийм е лидер в класирането на серия “макси”. Той има актив от 36 точки преди състезанието на “Писта София”.

Неделния ден ще започне с тренировките за отделните серии. Те стартират в 8:00ч. Официалното откриване на състезанието е предвидено за 13:00ч., а стартовете след 13:30ч.