Васка Рачева получи доверието на 6 032 избиратели, като стана новият кмет на Община Септември. По този повод тя излезе с обръщение към всички жители на града и населените места в общината:
„Скъпи жители на община Септември,
Позволете ми да изкажа своята искрена признателност към всички вас.
Вие не просто ми гласувахте доверие в лично качество, вие ми вдъхнахте самочувствие и увереност.
Показахте, че трябва да продължим започнатото от предходния мандат.
Вашият вот е оценка за правотата на дългосрочните цели и приоритети, такива каквито бяха заявени още през октомври миналата година.
Искам да благодаря на кметовете, общинските съветници, екипът и на партийната структура на ГЕРБ в общината ни за тяхната безусловна подкрепа.
Благодаря им за това, че припознаха не друг, а именно мен за представител на Общината, на когото вярват и с когото биха искали да работят.
С подкрепата си към мен, всички вие заявихте ясна и категорична позиция СРЕЩУ всяческите опити на външни корпоративни интереси, които посредством „Басейнова дирекция” – Пловдив, продължават да възпрепятстват развитието на община Септември, недопускайки да усвояваме пълноценно природните ресурси в региона и по конкретно – минералната вода.
С гласът си днес, вие показахте, че желаете справедливо отношение към нашата община!
Показахте, че бъдещето й трябва да се кове от интересите на нейните граждани, а не от лица, участващи в пране на пари на магистрати и политици.
Не може повече да позволяваме на тези „бизнесмени-адвокати“ и на обслужващите ги чиновници от въпросната „Басейнова дирекция” да газят и да стопират Септември и региона.
Не може и не бива да се позволява на малобройна група ,назовала се „Спасителите на Септември“, да говори от името на всички останали жители в общината.
Крайно време е министрите, от които зависи да разберат, че не е редно, цяла една община да става заложник на десетина кресливи индивида с неясни лозунги маршируващи от време на време по пешеходната пътека във Варвара, само защото задръстват движението за Велинград.
Затова има и демокрация, има и избори.
И днес напълно недвусмислено се видя чия позиция припознавате вие, жителите на община Септември.
Резултатът е показателен.
Цифрите сочат, че днес с номер 13 в бюлетината гласуваха повече хора, отколкото през месец май миналата година за всички партии на Евро изборите взети накуп в нашата община. И то въпреки фалшивите новини, чрез които се прокламираше, че мога да стана кмет дори с един глас, което логично доведе до занижена избирателната активност.
Искам отново да благодаря най-сърдечно на всеки един от вас, който през днешния ден излезе и гласува.
Ние, целият екип, кметовете и общинските съветници сме с вас и заедно сме по-силни.
Може да разчитате и бъдете сигурни – ние никога няма да предадем доверието ви.”