С не особено висока избирателна активност приключи изборният ден в Септември, където за общински кмет се бори само Васка Рачева. Към 17.30 ч. днес избирателната активност отчетена от ОИК е 25.26%, а към края на изборния ден тя е малко над тридесет процента.

В Стрелча изглежда се готвят за втори тур на изборите, тъй като там е възможен балотаж между двамата основни претенденти – досегашния кмет Стойно Чачов и подкрепения от БСП и ГЕРБ, издигнат от Инициативен комитет Георги Павлов. Към 17.30 ч. избирателната активност в Стрелча бе малко над 48%, а в края на изборния ден, тя с малко надхвърля 50%.

393-ма души имат право на глас в Аканджиево, където ще бъде избран селски кмет. Все още няма данни за окончателният брой жители на селото, които са упражнили правото си на глас. Още в десет часа сутринта обаче, там вота си бяха подали 60 души.

Няма сериозни нарушения на изборния процес, нито в двете общини, нито в беловското село. Резултатите за Септември и Стрелча ще станат ясни до два часа, а за Аканджиево се очаква още по-бърза развръзка. Там за поста се борят Васил Шуманов от БСП и Латинка Илиева от ГЕРБ. Над 250 човека бяха гласували в 17.30 ч.