Кметът на Пещера Йордан Младенов стана член на националното ръководство на БСП, той спечели доверието на своите съпартийци, като вече е един от общо 115-е души, които съставляват Националния съвет на партията.

50-ят Конгрес на БСП избра състава на Националния съвет и от левицата обявиха пълния списък на членовете му. 902 гласували делегати избраха 115 члена на НС – 37 от тях от квотата на Младежкото обединение. 31 члена на Националният съвет са делегирани представители, а 4 са по право. За председател на Общопартийна контролна комисия на БСП е избран Емил Войнов с 384 гласа, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Започваме един нов 4-годишен цикъл. Имаме вече избран председател, Национален съвет, местни ръководства, в най-скоро време ще свикаме новия Национален съвет, за да да предложа Изпълнително бюро и така напълно комплектовани да тръгваме към най-важното, което ни предстои – курс за подготовка на парламентарните избори и тяхното спечелване“, каза лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

„Моля предайте на всички в страната нашите поздрави и пожелания, да бъдат здрави, силни и енергични. Да вярваме в себе си, защото показахме за изтеклите четири години, че можем. Предстои ни сега да покажем, че освен че можем да променяме себе си, ще променим и България. На добър час и към победа на парламентарните избори“, допълни Нинова. Румен Гечев изрази задоволство от новите попълнения в Националния съвет. Според него тази промяна ще спомогне БСП да стане първа политическа сила и добави, че има лица, които вдигат рейтинга на партията с 3-4%.

„Уважаеми приятели, бях избран за член на Националния съвет на БСП. Искам най-сърдечно да благодаря на всички членове от област Пазарджик, които ме номинираха,както и на делегатите от 50 – тия конгрес на БСП, които ми гласуваха доверие. На всички колеги, с които ще работим следващите четири години пожелавам ползотворна работа за доброто на хората.“ – написа във Фейсбук Йордан Младенов.