Анна Георгиева, треньор

С 13 спечелени медала се окичиха плувците на СК “Шампион“ в провелия се в гр. Пловдив VII традиционен турнир по плуване “Младост“, организиран от едноименния клуб.

Участие взеха около 200 плувци в 3 възрастови групи.С отлични лични постижения в кроуловите дисциплини два златни и един сребърен медал се отличи Теодора Маринова, ученичка на Спортното училище.

Антон Велчев спечели злато на 100 м. свободен стил,сребро на 200 м. свободен стил и бронз на 50 м. бътерфлай. Изявените петобойци на клуба

Ангел Франгов и Емил Грозданов си закичиха сребърен и бронзов медали на 200м. св.стил. Томас Григоров спечели сребърни медали на 100 м. св.стил и 100 м. съчетано, като техническа грешка го лиши от сребро на 100 м. бътерфлай.

Ивон Ханджийска спечели бронз на 100 м. св.стил , Михаела Зонова бронз на 50 м. гръб, а Лъчезара-Вероника Генова сребро на 100 м. съчетано.

СК “Шампион“ се нареди на 5 място по медали в крайното класиране. Ръководството на клуба отчете добра подготовка на състезателите в началото на спортно-състезателната година.

Предстоящи стартове ще са участия в държавните първенства по плуване на 25 м басейн, както и контролите по модерен петобой за влизане в национален отбор.