Отговорът на този въпрос е „Не“. Полемиката в средногорския град се завихри след като инж. Георги Павлов и други новоизбрани кметове от страната, след провеждането на частичните избори в неделя, се срещнаха с премиера Бойко Борисов. Напрежението бе провокирано и от мълниеносното съобщение на пазарджишката централа на ГЕРБ, че техен кандидат е спечелил изборите в Стрелча.

За да разсеят напрежението от Инициативния комитет на инж. Георги Павлов разпространиха следното съобщение:

Инициативния комитет за издигане кандидатурата на инж. Георги Павлов за кмет на община Стрелча на частичния избор за кмет на община на 27 септември 2020г., изразява голямата си БЛАГОДАРНОСТ на общинските ръководства, членовете и симпатизантите на БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ, ПП ГЕРБ, БЗНС „АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ, БЪЛГАРСКА ЗЕМЕДЕЛСКА ПАРТИЯ, ПП „АТАКА за оказаната подкрепа и активна работа в името и просперитета на община Стрелча.

Уважаеми госпожи и господа,Изборът на 27 септември 2020 г. на инж. Георги Павлов за кмет на община Стрелча доказа истинността на девиза на възстановената българска държава след съдбовната 1878 г. – „Съединението прави силата”.

Обединени от каузата за промяна и обновление на община Стрелча успяхме да дадем ново начало и да тръгнем по един нов, макар и труден път. Път който ще бъде нов за развитието на общината, следвайки и спазвайки законите на Република България.От името на новоизбрания кмет и наше име поднасяме благодарността си и изразяваме надежда за бъдещо сътрудничество и единение за просперитета на града и общината.

Председател на Инициативния комитет: ВАСИЛ КАЦАРОВ

Новоизбраният кмет Георги Павлов също така помоли за малко толеранс преди наистина да се е захванал за работа.

Посещението при премиера дойде след покана от областния координатор на ГЕРБ Найден Шопов. Приех поканата защото през последния месец изложих пред моите избиратели цялостна и амбициозна програма за разрешаване на основни проблеми в града и общината.

Привличането на инвестиции и реализацията на проекти с европейско и държавно финансиране минава през държавната администрация и управляващата коалиция, начело с ГЕРБ.

Срещата с Борисов ми позволи да го запозная с плановете за управление на Стрелча, инвестиционната програма с която спечелих изборите и през следващите месеци ще има реален резултат в който ще се убедят всички подкрепили моята кандидатура.
Програмата е плод на подкрепата на всички политически партии застанили зад подкрепата ни. Редно е да имате време на толеранс към мен и екипа ми, заяви Георги Павлов.