До броени дни ще започне дълго чаканият ремонт на компрометираната 52-километрова отсечка между Чирпан и Стара Загора на АМ „Тракия“. Ремонтните дейности ще се извършат поетапно. Първо ще се работи в платното за Бургас, съобщи в ефира на БНТ инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/.

Заради големия обем от строителни работи и за удобство на шофьорите, за да не се затваря целият участък за продължително време, ремонтно-възстановителните дейности на магистралата ще се извършват на по-малки участъци и целта е те да се случат за кратко време, подчерта той. Строителите са добре подготвени с необходимите инертни материали и асфалтови бази, посочи още инж. Досев.

Той добави, че прогнозната стойност на ремонтните дейности в платното за Бургас в целия 52-километров участък е около 90 милиона лева. На практика това означава, че ремонтът ще струва  повече от самото изграждане на магистралата.

При 90 милиона лева в посока това прави грубо 1,7 милиона лева на километър, а цената за изграждане на отсечката е била средно 1,35 млн. лева в периода 2003-2007 година, по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски и тройната коалиция.