Работодателите вече могат да кандидатстват за финансиране от 50 до 150 000 лева за изграждането на детски кътове за децата на своите служители. Целта на фирмените занимални обаче не е да заместят изцяло детската градина, а да предоставя почасова грижа и така родителите да не са притеснени кой ще гледа хлапетата им.
Схемата се финансира с 15 млн. лева от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, а предварителните прогнози предвиждат, че от мярката ще могат да се възползват 200 фирми у нас. Финансирането ще е в диапазона от 50 до 150 000 лева, в зависимост от броя на децата, които ще посещават занималнята. Условието е занималнята да обхваща минимум 15 деца  до 12 годишна възраст. Задължително е съфинансирането, като то е различно за големите, средните и микро предприятията.

Парите ще се дават от държавата за преустройство на помещенията и оборудването им с всичко необходимо за най-малките, както за заплата на персонала, който ще поеме грижата за децата. Препоръката към фирмите ще е да наемат хора от бюрото по труда, които следва и да обучат. Кандидатстването ще продължи до средата на декември, а очакванията са услугата да стартира в началото на следващата година.