На 10-ти октомври 2020 год. за 8-ми път в гр. Ракитово ще се проведе Планински лекоатлетически  полумаратон „РЕМОВО – БЛАТЦА – РАКИТОВО 2020 г.”. Той се провежда в чест на 108 години от Балканската война. Маратонът е организиран съвместно от Община Ракитово, СК „Левски”- Ракитово и Сдружение „Суткя” – Ракитово.

В маратона могат да участват всички записали се за участие в определения срок и преминали задължителен предсъстезателен медицински преглед, извършен в здравно заведение три дни преди проявата или  1 час преди старта. Стартът  на състезанието ще бъде в 10:00 часа, по определен от организаторите маршрут, като са определени 3 дистанции.

Маршрутите са  Блатца – Ракитово – 5 км; Ремово – Партизанска чешма – Блатца – Ракитово – 10 км и Ремово – Кемалица – Партизанска чешма – Блатца – Ракитово – 20 км.

Записването за участие в полумаратона „РЕМОВО – БЛАТЦА – РАКИТОВО 2020 г.”  се заявява чрез попълване на формуляр за регистрация, качен на сайта на община Ракитово (rakitovo.info) до 09.10.2020г. Заявки могат да се подават по електронен път или при организаторите. Регистрацията и получаването на състезателните номера се извършва  от 8.00 ч. до 9.00 ч. на 10.10.2020 г. пред Община Ракитово. Регистрацията става по реда на пристигането.  Състезателите е необходимо да носят предсъстезателен медицински преглед.

Във връзка със съществуващата извънредна епидемична обстановка състезателите и треньорите да носят задължително със себе си лични медицински маски, а придвижването до съответните пунктове ще става с личен превоз. За класиралите се мъже и жени на първо място във всяка дистанция са осигурени купи.

За класиралите се на първите три места мъже и жени във всяка дистанция са осигурени съответно златни, сребърни и бронзови медали. За класиралите се на първите шест места мъже и жени във всяка дистанция са осигурени грамоти