Продължават активните действия на полицейските служители за противодействие на разпространението и притежанието на наркотични вещества.

Във връзка с разпореждането на Главния прокурор на страната с особено внимание органите на реда подхождат към районите около и в учебните заведения.

Вчера по време на специализирана полицейска операция на територията на Пещера е бил засечен Д.К.-22г. от родопския град. Последвала проверка в жилището му, където били открити няколко полиетиленови плика и метална кутия, всичките съдържащи близо 30 грама суха зелена листна маса.

При направените полеви наркотестове съдържанието им реагирало положително на марихуана. Колегите им от сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик са реализирали подобна акция в района на учебно заведение в областния град.

В непосредствена близост до училището били задържани тийнейджъри на 17 и 15 години, и двамата от Пазарджик.

У по-големия криминалистите открили плик с близо 16 грама марихуана, а у по-малкия хартиена разфасовка с малко количество. Снощи пък по време на проверка на територията на пазарджишкия квартал „Изток” полицейски автопатрул от местния участък спрял за проверка джип „Мерцедес”.

Водачът му Р.Я.-42г. от Пазарджик бил зад волана под въздействието на наркотици.

По всички случаи са образувани досъдебни производства под наблюдението на прокуратурата.