РЗИ Пазарджик информира за осемнайсет положителни проби за COVID-19.

Шест от пробите са на лица от град Велинград. Пет жени и един мъж. Всички са поставени на домашна изолация. На възраст са от 35 до 70 години. Една от жените е лекар по дентална медицина, а друга е рехабилитатор в МЦ „Асклепий“. Положителна проба е показала и заместник-директорът на НПГГС „Христо Ботев“ град Велинград. Предприемат се съответните противоепидемични мерки.

От село Варвара е новооткрит мъж на 28 години, поставен на домашна изолация.

Пет от положителните проби са на лица от град Панагюрище. Четирима мъже и една жена. Те са на възраст от 16 до 75 години. Поставени са на домашна изолация, с изключение на 75-годишния мъж, хоспитализиран в МБАЛ „Уни Хоспитал“ .

Шестнайсет годишният младеж, е ученик в ПГИТМТ град Панагюрище. Извършва се епидемиологично проучване, предприемат се съответните противоепидемични мерки.

От град Пазарджик са четири жени на възраст от 47 до 75 години. Една от жените е хигиенист в СУ „Георги Бенковски“, поставена е на домашна изолация.

Преподавател в ПГИМ град Пазарджик е хоспитализирана в „МБАЛ-Пазарджик“. На директора на гимназията се връчва предписание за предприемане на противоепидемични мерки.

Хоспитализирана в „МБАЛ-Пазарджик“ е и 75-годишната жена.

Мъж на 40 години от село Ивайло е поставен на домашна изолация.

Последният положителен резултат е на мъж на 55 години от село Исперихово, също хоспитализиран в „МБАЛ-Пазарджик“.